Δεν είμαι ούτε αλήτης, ούτε ρουφιάνος.
Αλλά δεν είμαι και Άγιος...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

tapa πρόσφατα

tapes πρόσφατα

fakeloma:
Posted by i am not a saint - - 0 σχόλια

Τελευταία ψιθυρίζεται στα δημοσιογραφικά γραφεία και ειπώθηκε έμμεσα (αλλά σαφώς) από τον Παπανδρέου ότι αν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών δεν είναι αυτό που θέλει (χωρίς να λέει τι θέλει) θα πάει σε εκλογές.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παπανδρέου θα πάει σε εκλογές ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα (εκτός κι αν είναι πολλές μονάδες μπροστά, κάτι που αποκλείεται με βάση τις δημοσκοπήσεις).

Ο λόγος που θα πάει σε εκλογές είναι τα μέτρα που θέλει να πάρει το επόμενο διάστημα.

Μιλάμε για μέτρα που είναι ιδιαίτερα σκληρά και δεν έχουν σχέση με αυτό που ζούμε τώρα. ΦΠΑ, μείωση του στρατεύματος, νέα φορολογία, περικοπές δώρων, ΟΣΕ, ανοιχτά επαγγέλματα και όσα άλλα αναφέρονται κατά καιρούς χωρίς όμως να υπάρχει σαφής εικόνα για το τι είναι αυτά. Εκείνοι μόνο ξέρουν για τα μέτρα και πολλοί δημοσιογράφοι που τα βγάζουν ως πηγές για να κόψουν αντιδράσεις.

Ο Παπανδρέου θα επιλέξει τις εκλογές έτσι ώστε να βγει με συγκυβέρνηση και να είναι και άλλοι υπεύθυνοι για τα μέτρα που θα λάβουν όλοι μαζί πλέον.

Δεν θέλει την ευθύνη μόνος του και προτιμάει να έχει συγκυβέρνηση μαζί με τον Σαμαρά, την Ντόρα, τον Κουβέλη, γιατί όχι και το ΛΑΟΣ ή τον Συνασπισμό, έναν ή περισσότερες δυνάμεις, και όλοι μαζί να προσπαθήσουν να περάσουν αυτά τα μέτρα.

Σε περίπτωση που δεν κάνει συγκυβέρνηση γιατί κανείς δεν θα θέλει να πάει μαζί του ή υπάρχει ασυμφωνία, η χώρα θα χρεοκοπήσει και τότε δεν θα είναι υπεύθυνος ο Παπανδρέου, θα μπορεί να ρίξει την ευθύνη αλλού. Τότε θα παίξουν οι μεγαλύτεροι πολιτικοί εκβιασμοί. Άλλωστε ο Παπανδρέου είναι γνωστός για τους πολιτικούς εκβιασμούς (ΔΝΤ ή χρεοκοπία, εκλογή προέδρου ΠΑΣΟΚ, δημοτικές εκλογές κλπ).

Ο Παπανδρέου έχει δει, όπως και όλοι οι μεγάλοι αναλυτές, ότι η χρεοκοπία δεν μπορεί να αποφευχθεί και μέσα από αυτή τη στρατηγική θα προσπαθήσει να ρίξει το φταίξιμο σε τρίτους (που θα συγκυβερνήσουν μαζί του) μέσα από τις εκλογές που θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους.

Αν παραμείνει μόνος του στην εξουσία και δεν κάνει συγκυβέρνηση, θα χρεωθεί μόνος του τη χρεοκοπία, κάτι που δεν θέλει γιατί θα γραφτεί για πάντα στην ιστορία ως ένας μαύρος πρωθυπουργός. Ενώ αν κάνει συγκυβέρνηση και προσπαθήσει δήθεν να τη σώσει, θα γραφτεί στην ιστορία ως κάποιος που προσπάθησε τουλάχιστον.

Αν πάλι χάσει τις εκλογές, θα αφήσει το Σαμαρά να σταμπαριστεί ως ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας και θα επιστρέψει αργότερα "για να μας σώσει" ως σοσιαλιστής αφού η χώρα έχει πάθει χρεοκοπία.

Μην κοροϊδευόμαστε ότι ο Παπανδρέου ενδιαφέρεται για την Ελλάδα, κανείς από τους πολιτικούς δεν ενδιαφέρεται, πολύ περισσότερο όσοι είναι σε μεγάλες οικογένειες που ενδιαφέρονται μόνο για την δόξα τους. Κι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πολύ ψηλά τον πήχη από τον πατέρα και τον παππού του και μόνο στρατηγικές σαν την παραπάνω μπορούν να τον σώσουν από την πανωλεθρία του να είναι ο “Πρωθυποργός που χρεοκόπησε” την Ελλάδα.

Σκεφτείτε τα παραπάνω κι εδώ είμαστε να δούμε τι και αν θα συμβεί :-)

αυτό πρέπει να το σχολιάσεις!